Bliksem, hamburgers, koffers en integratie.... - Reisverslag uit Jacksonville, Verenigde Staten van Billy van der Lans - WaarBenJij.nu Bliksem, hamburgers, koffers en integratie.... - Reisverslag uit Jacksonville, Verenigde Staten van Billy van der Lans - WaarBenJij.nu

Bliksem, hamburgers, koffers en integratie....

Door: Billy

Blijf op de hoogte en volg Billy

18 Augustus 2006 | Verenigde Staten, Jacksonville

Zo daar is dan het eerste berichtje van deze cowboy uit Florida. Om te beginnen bij het vertrek....
Woensdagochtend vroeg van Schiphol vertrokken. Afscheid ging niet helemaal zoals ik gehoopt had helaas. Waren veel dierbare vrienden en werd emotioneler dan ik vooraf had verwacht. En laat ik daar nou net niet van houden. Gasten en Leonie, wel top dat jullie er waren, bedankt! Op Schiphol maar een btje gehangen en snel naar de gate toe voor mijn intervieuw. Hele tas werd ondersteboven gekeerd en moest werkelijk alles uitleggen. Ook de afzender en gegevens van de brief. Dus Tessie mocht je binnenkort de CIA op de dak hebben, gewoon alles ontkennen. De vliegreis ging erg voorspoedig en viel zelfs redelijk snel in slaap. Met dank aan de paracetemol-fabrikant. Totdat we wel hele heftige turbelentie kregen. Normaal ben ik de rust zelve in het vliegtuig en krijg je me niet gek. Deze keer was het toch wat anders. We zaten in een bliksenwolk en de flitsen vlogen ons om de oren. Toen we ook nog vol werden geraakt en de stewardessen half huilend door de gangpaden heen liepen dachten we met zn allen even dat we in de Atlantische oceaan zouden belanden. Maar zoals u zult begrijpen, we hebben het overleefd. Aangekomen op Atlanta ging de controle allemaal redelijk makkelijk en begon ik maar met mijn integratie in Amerika. Pizza'tje eten, aan iedereen vragen "How are you", hiphop muziek luisteren, een large coke's bestellen, en veel f*ck zeggen. Was heel even in de war toen iemand vroeg of ik een penny erbij had. Ik verstond pincet, oid, dus was even de weg kwijt. Die Dollars zijn nog even wennen. De binnenlandse vlucht naar Jacksonville ging soepeltjes en daar aangekomen stond ik keurig op mijn koffers wachten. Zonder succes. Bleek dat ik in Atlanta mn koffers op had moeten pikken. Dat kunnen ze je dus alleen in Amerika flikken dus ik werd meteen met mn neus op de feiten gedrukt in welk land ik was gearriveerd. Aangekomen op de Universiteit viel ik meteen met mijn neus in de boter, een pizzaparty! Alle internationale studenten waren er dus dat was een erg gezellige kennismaking meteen. 's Avonds toch nog maar even naar de Walmart gegaan om tandenborstel en zulk soort hoognodige behoeften aan te schaffen.
De volgende dag stond geheel in het teken van kennismaking. En de organisatie had als doel om ons zoveel mogelijk informatie te vertellen in zo'n kort mogelijk tijdbestek. We waren allemaal redelijk de weg kwijt, maar nieuw als je bent laat je dat natuurlijk vooral niet blijken. Ondertussen had ik wel al vrienden gemaakt met een paar oudejaars waarmee ik 's middags even Jacksonville ben in gegaan met hun car. Toen ik alleen met ze was kon ik ze even het hemd van het lijf vragen en dat werd wel gerespecteerd. Heb mijn eerste streepjes voor te pakken! Toen kreeg ik het blije bericht van pap dat mijn koffers waren gearriveerd op het vliegveld, bedankt. Hurray!! Voelde me ondertussen aardig vies. Maar zo snel mogelijk integreren als ik natuurlijk wil, ging ik heen met de bus. Nou qau integreren maak ik daar het rest van het jaar een uitzondering op. Wat een ramp hier dat openbaar vervoer! Dus terug maar gewoon met de taxi gegaan. 's Avonds een heerlijke bbq gehad met uiteraard veel hamburgers en sausages. Ik voel me al dichtslippen!! Na het eten waren we free to go and do whatever we want. De twee oudejaars vonden het een goed plan om mij, de 2 Zweedse meisjes, en de Schotse jongen mee te nemen naar the sorority and fraternity club. Wij als buitenlanders waren een btje huiverig voor wat te verwachten, maar it was great! Allemaal super aardig, super sociaal en had het idee dat ze al jaren kenden. Daar kreeg ik mijn eerste 2 'flirts'. Een soort persoonlijke uitnodiging die je nodig hebt om bij certain clubs te gaan, werd me later verteld. Voelde me wel gevleid, de ouderejaars vertelden me dat ik daarmee wel in mn handjes mocht knijpen. Ik ben er blij mee, maar kijk het allemaal rustig aan.
Mijn kamer is heel erg basic, dacht ik.... Een bed met een bureau. Maar, ik heb een douche, wasbak en toilet in mijn kamer. Ik dacht dat dat normaal was maar ik ben de enige kamer on the floor met een badkamer. Dus daar ben ik natuurlijk dolgelukkig mee! Mijn kamergenoot komt uit Nairobi, ja inderdaad, alsof een hogere macht ermee speelt. Hij is er alleen nog niet, zijn vlucht was overboekt dus komt waarschijnlijk volgende week pas. Ik denk natuurlijk om andere redenen maar die mogen jullie zelf raden. Dat waren wel zo'n btje de eerste 2 dagen hier in Florida.

Als toch nog een echte Nederlander natuurlijk moet ik uiteraard even klagen over het weer. Het is hier bloed en bloedheet. De eerste orkaan is ook onderweg hoorde ik, dus ik ben zeer benieuwd. Vanavond ga ik mijn eerste voetbaltraining volgen. Als ik zie wat er allemaal in dat team zit wordt 't zaak om de persoonlijke duels grotendeels te vermijden. Goed om te horen dat Feyenoord Kuyt is kwijt geraakt. Die halen de playoffs voor de eerste 5 dus geeneens. Jammer dat ik net dit Ajax-jaar moet missen. Als Huntelaar nu ook al internationaal aan de lopende band gaat scoren dan zijn we hem volgend jaar kwijt en moet ik hem in zijn topjaar Ajax missen. Ach zolang die er maar 30 scoort en wij glansrijk kampioen worden.
Iedereen bedankt voor de reacties. Ik zal zo veel mogelijk proberen te emailen maar het is hier nu nog heel hectisch en moet nog echt veel regelen voordat de courses maandag beginnen. Iedereen trekt aan je en iedereen wil je wat laten zien. Maar ik word lekker bezig gehouden en dat bevalt me wel. Voel ik me tenminste snel thuis en dan ken ik alles en iedereen ook binnen een mum van tijd.

Dikke zoen vanuit een heet, vochtig, hamburger-en donutrijk, leuk, gezellig en Bushliefhebbend Florida.

p.s. Mijn adres hier is:
Jacksonville University
2800 University Boulevard North
PO Box 280896
Jacksonville, Florida
t.a.v. Billy van der Lans

• 18 Augustus 2006 - 20:16

Dick:

oh plaats zo snel mogelijk foto'tjes!

• 18 Augustus 2006 - 21:34

Daisy:

Heey Bil!
    Fijn dat je het zo leuk hebt daar!
    Mama papa Bodine en ik zijn vandaag even naar Utrecht geweest. We zijn even gaan kijken waar mama straks haar cursus gaat volgen, echt midden in het centrum!
    Ben heel benieuwd naar de foto's en of je een leuke kamergenoot hebt!
    Je hebt trouwens wel echt mazzel met je kamer (met je douche)!

Zolang jij Bush maar niet gaat liefhebben vind ik alles prima.
    En hopelijk laat je snel weer een bericht op je website achter.

xxx Daisy

• 19 Augustus 2006 - 09:11

Ake:

Hoi Billy, Ik wil zelf ook erg graag een keer naar Amerika. Het liefst naar New York. Wil je voor mij een klein vlaggetje van Florida meenemen, ik spaar namelijk alles van Amerika.Groet Ake.

• 21 Augustus 2006 - 00:24

Joris:

Topper!
    Leuk om te horen dat je het fijn hebt! Nog steeds denk ik natuurlijk met weemoed terug aan die vroege woensdagochtend op schiphol maar dat betekent wel weer dat je afscheid niet ongemerkt is verlopen. Ik gooi dr snel een persoonlijk mailtje achteraan voor je!

x

• 21 Augustus 2006 - 07:11

Fam.vander Schans:

Lieve Billy,
    Het klinkt allemaal goed,fijn om te horen , en wij blijven je volgen.
    Liefs

liefs en xxxxxxxxxxxxxxxx
    Tessa

• 21 Augustus 2006 - 10:02

Daan En Tessa:

Hoi Billy hoe gaat het met je? Met mij gaat alles goed.Ik wil je graag op de hoogte brengen van de voetbaluitslagen hierkomen ze: Groningen-Feyenoord 3-0 AZ-Nac 8-1 Psv-Nec 3-1 Heracles-Twente 3-0 AJAX-RKC Waalwijk 5-0 (Snijder2x,Heitinga,Babel,Rosales).
    Heel veel groetjes uit een warm Spanje Daan

• 21 Augustus 2006 - 18:15

Rikkert...:

Kijk... Dit is het betere werk! Gelijk doen alsof je Amerikaan bent, en zelfs al de helft van je \'message\' in het amerikaans (lees Engels) te schrijven! Wat betreft het weer, wen er maar vast aan!! Ik jank er snel ook ff een mailtje uit naar je, heb nog wel ff wat mooie verhalen voor je! Goed... Klote dat ik je dus niet meer heb kunnen zien voor vertrek, maar ik ben een van de weinige die je in Jacksonville komt opzoeken met je mik... Heb der nu al zin an... Pang!
    ps. Light bier is net water he?

• 22 Augustus 2006 - 10:12

Jade:

Hey lieve Bil!
    Goed om te horen dat je het leuk hebt daar! Ik zal het hier goed in de gaten houden om al je avonturen te lezen! Maak er een top tijd van!
    Kus

• 22 Augustus 2006 - 14:43

Sharay:

Haaay Bil, Wauw wat een verhaal wist niet dat je het allemaal zo hebt meegemaakt. in ieder geval heel veel plezier en we zien/spreken elkaar snel weer! kusjes

• 22 Augustus 2006 - 14:47

Em:

Jezus Bil! Wat ben ik blij dat je het naar je zin hebt daar! Ik zeg nog heel veel plezier en we spreken elkaar snel weer! Wordt niet een dikkie dik! Dikke kus Em! Vlieg met me mee naar de regenboog!!!!!! XXX

• 22 Augustus 2006 - 15:21

Charline:

hee billy! wat gaaf om te lezen hoe je het allemaal hebt daar en dat het goed met je gaat! volgens mij maak je daar binnen de kortste tijd veell vrienden! misschien kanje daar nu een football team gaan coachen of een cheerleader team aangezien je komende toernooien niet meer onze hockey coach kunt zijn! ben benieuwd naar de foto's!
    xx char

• 22 Augustus 2006 - 18:31

Lau&Do:

Hej Billy-beer! Echt eng jouw vliegreis! En we hebben al helemaal medelijden met je dat je daar op je koffertjes moest wachten! Veel plezier met je nieuwe huisgenootje! Je ex-huisgenootjes zijn nu aan het proberen de nieuwe dvd-speler te installeren, maar de afstandsbediening is van de aard-bodem verdwenen. Heeeeeeeel lief van je dat je je roze vest voor Lau hebt achtergelaten en Do heeft je heerlijke blauwe drankje opgedronken :)
    Lieve Billy keep the faith!
    xxxxjes Ons

• 24 Augustus 2006 - 20:58

Marc:

Beste Bill, helaas geen championslegue voor ajax die ezels verliezen met 2-0 van kopenhagen zelfde niveau als volendam jammer dus.
    hoop dat je het lekker zult gaan krijgen en geniet ervan.
    Groet Marc