"Look, it's Flipper" - Reisverslag uit Jacksonville, Verenigde Staten van Billy van der Lans - WaarBenJij.nu "Look, it's Flipper" - Reisverslag uit Jacksonville, Verenigde Staten van Billy van der Lans - WaarBenJij.nu

"Look, it's Flipper"

Door: Billy

Blijf op de hoogte en volg Billy

05 Maart 2007 | Verenigde Staten, Jacksonville

Eeey allemaal,

Na bijna een maand afwezigheid is het dan weer tijd voor een update uit het onderhand bijna alweer tropische Jacksonville. Heb begrepen dat het bij jullie nog steeds regent en 10 graden is, en och wat vind ik dat vervelend zeg :D.
Zal jullie even proberen een kleine update te geven van wat er allemaal is gebeurt in “The Sunshine State” deze maand. Het tweede weekend van februari had ik een international conference in Orlando. Och wat klinkt dat heerlijk interessant. Maar het weekend hield in dat 150 internationale studenten van verscheidende scholen uit Florida bij elkaar kwamen, om workshops te volgen, intelligenter te worden, en leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen. Was een zeer geslaagd weekend. De meeste workshops waren heel interessant, bij sommige was prioriteit nummer 1 om de ogen open zien te houden. Maar besides dat het heel interessant was, was het bovenal echt super gezellig. Allemaal nieuwe mensen, de meeste waren en echt super relax, en ’s avonds was het gewoon 1 groot feest met z’n allen in downtown Orlando. Kwam er zaterdagnacht zelfs nog achter dat er iemand uit Aruba was, waar ik natuurlijk fijn Nederlands mee kon praten. Nou kwam ik daar wel achter op een zaterdagnacht, dus het omschakelen van Engels naar Nederlands ging ons beide iets minder soepel af dan gewoonlijk. Uiteindelijk besloten we beide dat het beter was om maar gewoon Engels te praten, en op de nuchtere zondagmiddag hebben we toen maar een Nederlands gesprek gevoerd.
Tevens heb ik voor mijn graduate klas een meeting bijgewoond van investeerders. Het is een groep van 20 inversteerders die investeren in jonge bedrijven die graag door willen groeien, willen opstarten, of een nieuw bedrijfsidee hebben. Tijdens deze meeting deden 2 bedrijven een presentatie en probeerden ze een investering los te kweken. Dit was zeer interessant. Ten eerste omdat je te maken krijgt met investeerders die allang hun zaakjes voor elkaar hebben, niet op hun achterhoofd gevallen zijn, de meest ingewikkelde vragen stellen, en natuurlijk veel ervaring hebben om van te leren. Ten tweede omdat je ook een goede indruk krijgt van hoe je het moet aanpakken als jonge ondernemer. Ik weet nu wat investeerders willen zien in een presentatie, of wat ze er niet goed aan vonden. Mocht ik ooit in dezelfde situatie komen, dan hoef ik die fouten in ieder geval niet te maken.
Het laatste weekend van februari hebben we dan met een stel een trip naar Tampa gemaakt. Tampa is na Miami de meest bekende badplaats van de Amerikaanse Eastcoast. Ik wil nu ook even iedereen aanraden om Florida echt een keer te bezoeken. Er is zo ontzettend veel te doen en er zijn hier echt paradijsjes. De televisiebeelden die je soms ziet over Florida ziet liegen niet. Ze maken het niet mooier dan het is, het is echt zo mooi. Maar Tampa was dus ook echt helemaal fantastisch. Super mooi strandweer, super mooie plaats, oneindig veel dingen om te doen, geweldige partyscene en we hebben het gewoon met z’n allen super gezellig gehad. Toen wij zaterdagnacht terugkwamen van stappen gingen we nog even buiten voor het hotel een naborreltje doen en opeens out of nowhere springen er zo’n 8 dolfijnen uit het water zo’n 10 meter van ons vandaag. Dat was wel zo vet. Zit je nog even rustig je avond na te bespreken met een biertje komt er opeens een school dolfijnen langs. En voor de vrienden die dit nu lezen, nee ik was niet de enige die het zag, de hele groep zag ‘t. Maar ’t was echt een fantastisch weekend.

Toen kreeg ik maandag het verschrikkelijke nieuws te horen van het overlijden van Marie-Louise. Dan is zo’n weekend opeens weer heel relatief en bekijk je alles weer in het juiste perspectief. Er zijn geen woorden voor om deze ramp te beschrijven. Via deze weg wil ik Carlo, Lisa en Harro heel veel sterkte wensen in deze hele moeilijke tijd.

Ondertussen zijn hier ook de campagnes voor de volgende president verkiezingen aan de volle gang. Al worden die nu wel een beetje overschaduwd doordat CNN en FOX ongeveer om de 5 minuten nieuw breaking news over de nieuwste ontwikkelingen rond Britney Spears en Anna Nicole Smith tonen, wat de meeste Amerikanen in principe ook veel belangrijker vinden. Maar om weer terug te gaan naar de presidents verkiezingen. Nu zijn eerst nog de campagnes aan de gang tussen de Democrats and Republicans. De strijd bij de Democrats gaat vooral tussen H. Clinton en de zwarte Democraat Obama. Clinton is momenteel wat steun aan het verliezen, maar komt naar mijn mening wel als winnaar uit de bus. Aan de Republicans kant heb je ook een aantal deelnemers, maar Giuliani gaat dat bijna zeker winnen. Giuliani was burgemeester van New York tijdens 9/11. Dus mijn voorspelling is dat het een strijd wordt tussen Giuliani en Hillary. En dan denk ik dat ’t Giuliani wordt. De States is nog te conversatief om een vrouw als nieuwe president te accepteren. Maar we zullen het allemaal zien, de verkiezingen zijn in principe nog ver weg. Maar met al mijn politieke vakken kon ik het natuurlijk niet laten om hier mijn politieke licht en voorspelling even over te geven.
Het is nog twee maanden en dan keer ik alweer terug naar Nederland en dan zit het avontuur er hier op. Denk dat de meeste mensen het al weten, maar ja ik keer na dit jaar terug naar Nederland om een studie daar voort te zetten. Welke studie hou ik nog even geheim, de laatste details moeten nog even bekeken worden. Dus voor de komende twee maanden heb ik besloten om mijn tijd zo nuttig en zinvol mogelijk te besteden en volop gebruik te maken van alle mogelijkheden. Half maart heb ik springbreak en dan komt Koen over uit Nederland, waar ik ook zeer naar uitkijk. In die week staan alweer wat trips gepland naar andere plekken in Florida, om maar zoveel mogelijk te zien van het fascinerende Amerika. Verder is de zon hier ook alweer volop aant branden, en ben ik zelfs af en toe alweer op z’n Nederlands aan het klagen dat het zo warm is. Want ja, op z’n Nederlands klagen over het weer ben ik nog niet verleerd. Dus maart en april belooft veel zwembad en strand uurtjes, en ongetwijfeld nog een hoop mooie avonturen. Tevens zal het schoolwerk niet vergeten worden, tot nu toe sla ik me behoorlijk dapper door al mijn moeilijke vakken heen, en ben zeker van plan om die lijn voort te zetten.
Overigens heb ik een nieuw telefoonnummer, dat is : 0019044826771.
Hou je taai allen, we’ll keep in touch.

Kus

• 05 Maart 2007 - 08:27

Addie:

Lieve Billy,

Wat heb je weer veel mee gemaakt.
    Al is de afstand nu wel heel groot in deze moeilijke tijd.
    Geniet jij maar de laatste twee maanden.
    Dit is een ervaring voor je leven.
    We'll keep in touch.
    Kus mama.

• 05 Maart 2007 - 13:19

Monique:

hoi Billy,
    Nog twee bijzondere maanden te gaan . Ook bijzonder dat je er je verjaardag gaat vieren.
    Alvast proficiat op z`n brabants en fijne dag.
    Groetjes, Monique en de rest.

• 05 Maart 2007 - 16:53

Lot :

lieve billy,

zo af en toe lees ik je verhalen op de site. die nog steeds leuk zijn om te lezen. als je terug komt is het feesten nog niet voorbij want er komen natuurlijk weer allemaal toernooien aan. maar dat wordt allemaal geregeld. je hoort het allemaal wel. maak er nog een paar mooie maanden van.en veel lol en plezier.( en school natuurlijk wat nog steeds onwerkelijk klinkt) :p

dikke zoen lot

• 07 Maart 2007 - 18:15

Bodine:

Heey Billy,

Leuk verhaal..
    Nog veel plezier deze 2 maanden.

Alweer bijna 20, dat klinkt oud!
    Nog 500 mensen moeten deze site bezoeken, en dan zit je op de
    10 DUIZEND bezoekers:)!

Kus, Bodine

• 08 Maart 2007 - 16:02

Tante Ka:

hoi jarige
    gefeliciteerd met je 20 ste verjaardag jaja dat klinkt toch weer ff anders.toch ook weer net een beetje meer volwassen, geniet er maar van. maar dat doe je ook wel als ik t allemaal zo lees. je nicht nicolien zit in peru en heeft t naar haar zin maar ondervindt wel dat het zuid-amerika is en veel gevaarlijker dan australie. ze is pas een week weg maar vindt het moeilijker dan de vorige keer.ze is ook verliefd. ga je je verjaardag een beetje op z'n nederlands vieren? hoe je het ook viert, ik wens je iniedergeval een hele leuke dag proost vast en een zoen van je tante ka

• 09 Maart 2007 - 07:09

Addie:

Gefeliciteerd met je 20e verjaardag.
    Fijne dag. We nemen een borrel op je.
    Raar hoor de eerste keer dat wij er niet bij zijn.
    Dikke zoen papa en mama.
    Daisy en Bodine.

• 09 Maart 2007 - 15:00

Laetitia:

Hoi Billy, gefeliciteerd met je 20e verjaardag. Vier 'm in stijl. Groeten van ons allemaal. Laetitia

• 09 Maart 2007 - 17:45

Bodine:

Gefeliciteerd!:)

xKus Bodine

• 09 Maart 2007 - 19:38

Ramboz Family:

Gefeliciteerd!
    Congratulations for your 20th birthday Billy from all the ramboz family!
    nu ada even heb al een paar keer wat aan je geschreven maar nooit vermailed maar vandaag kom ik er niet onder uit en binnenkort zit je weer in holland.het lijkt wel een geweldige studie daar te zijn ik vertel dan ook niet alles aan mike want die valt gelijk in een depressie zijn studie is namelijk erg tough!! hij heeft zijn ski vakantie moeten afzeggen .hier alles ok ook frankrijk zit in de verkiezings periode.zal je vast zien tegen de zomer billy geniet van je 2 maanden see ya kus ada

• 09 Maart 2007 - 20:43

Daan En Tessa:

Hoi grote neef Billy!
    Van harte gefeliciteerd met je 20e verjaardag!
    XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

• 09 Maart 2007 - 20:45

Petra:

Lieve Billy!
    Van harte met je 20e verjaardag!
    Ga je een feestje geven daar of hou je het een beetje rustig?
    Gezellige dag gewenst en nog veel plezier de laatste weken.
    Kus,
    Petra.

• 09 Maart 2007 - 21:02

Martin:

Hi Bil(ly) dat Ly kan nu wel weg! Van harte met je 20e verjaardag maak er een mooi einde weeks feestje van. Over de inhoud van je mail kom ik later wel op terug want verstand komt met de jaren en je bent pas net 20 geworden!
    Bush heeft zoveel credits verloren dat zelfs de amerikanen even de ripublikeinen zat zijn! Dan maar een koele vrouw waar niet veel mannen voor door de knieen gaan maar wel veel vrouwen en ook die mogen al een tijdje stemmen in Amerika.
    Genoeg nu aan het bier en of champagne en geniet van alles overigens PSV moet tegen Liverpool en wij thuis tegen Laren ook altijd lastig!!!!
    GROET Martin

• 10 Maart 2007 - 21:58

Opa Ton En Anna:

Hi Billy, Happy birthday. We sent you a sms yesterday, but want to wish you on your site as well. Thanks for all the news. Enjoy your last two monts. Love, Granddad and Anna

• 11 Maart 2007 - 16:13

Opa En Oma:

Hoy,Billy gefeliciteerd met je verjaardag.Een kleinzoon van 20 dat is voor ons heel bijzonder.Wie is er nu ouder geworden jij of wij?We hebben al 1week geleden een kado gestuurd in de hoop dat hetop tijd zou zijn,ik hoop dat het nog aankomt voor dat je naar Holland komt.Als je weer in Holland bent wil ik graag je website blijven volgen.Je schrijft leuk en het is voor ons ook mooi
    dat we zo mee kunnen leven.Maak er nog een leerzame tijd van, veel liefs en een zoen van Oma en Opa

• 17 Maart 2007 - 23:17

Alain:

Hey REpublikein! Tijd geleden man. Tis wel stil hier zonder jouw mooie verhalen na het weekend. Ik zelf ben het helemaal zat ben met hoe het nu gaat en ondanks dat ik het nu onzettend naar m'n zin heb met m'n functie heb ik voor het eerst een drang naar serieus studeren. En waar? De new business school in a'dam. Ik dacht als je dan toch met de rest van je leven begint, dan maar goed. Misschien ook wel wat voor jou, mocht je beslissen in de constitutionele monarchie der nederlanden en kak weer. Je krijgt trouwens ook de groeten van je oude huis te utrecht waar ik nu zit te amstellen met David. Alles gaat verder lekker, toekomst perspectief, werk, 2 maanden droog(verschrikkelijk) je kent het wel. Maar ouwe trouwe lobbes, ik word hier achter het toetsenbord vandaan gesleept dus ik moet de kroeg. Tabée en tot 29 april! Hou je taai

• 19 Maart 2007 - 22:17

Daisy:

Hello Billy!!

Nog ietsjes meer dan een maand he!...
    Mama en papa zijn nu op vakantie in Dubai en oma is hier in huis. Dus dat is wel gezellig! Bodine en oma zijn samen de ijsvoorraad in de vriezer aan het wegwerken haha.
    Ik kwam Koen en zijn moeder van de week nog tegen en hoorde dat die afgelopen zaterdag naar Florida vertrok. Dat zal wel erg gezellig zijn voor je! Dus heel veel plezier...
    En ik spreek je snel!

Kus, je zus